Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

lørdag 9. februar 2013

Mamma`s kåpe!

Både min mor og jeg er glad i gamle ting og liker å ta vare på dem.
Her en dag fikk jeg overlevert hennes gamle kåpe som ble sydd til henne da hun var to år gammel i 1934. I fløyel, med nydelige nuppereller rundt ermene og kragen. Den ble lagt ned etterhvert som hun vokste til og hun brukte den til hun var ca.fire år. Nå mangler den knapper, de har nok min mormor hatt bruk for til andre plagg som hun sydde til seg og sine.Vakre detaljer fra en helt annen tid. Sikkert ikke så mange som gjør seg så flid i dag. 
Nå henger den gamle kåpen til pynt på soverommet vårt. Med tid og stunder skal jeg sy på noen søte, gammeldagse knapper :)

Ønsker alle en fin helg!
PS! Barnebarnet er ikke kommet enda :(

Anette

6 kommentarer:

 1. Nydelig kåpe, så fint å ha slike minner!
  Ønsker deg en fin fastelavenssøndag- og morsdag. Spennende ventetid for dere, håper barnebarnet kommer snart! :-)
  Her har dagen startet tidlig med deilig kaffe og blogglesing :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ventetiden er over, hun kom til verden i ettermiddag :) Mens vi var ute på ski :)
   Ha en fortsatt fin søndag, dere også !
   Anette

   Slett
 2. Så søt kåpe og at den er tatt vare på i alle de årene er jo godt gjort.... Jeg er absolutt ikke flink til å ta vare på gamle ting. Jeg liker best å kaste og samle på minst mulig....

  Og nå har jeg heklet tre babysmekker.

  Ha en fin fastelavensøndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Med alderen merker jeg at min historie blir mer og mer viktig. Derfor tar jeg godt vare på disse gamle tingene. Men det spørs om mine barn gidder å gjøre det etter meg:)
   Ha en fin søndag!
   Anette

   Slett
 3. Gratulerer med babyen,og endelig slutt på ventetiden... Vært å sett på vidundret? Snuse inn babyduften? Jeg pleier å snakke med min lille prinsesse som er 2 1/2 år på facetime, og i dag hadde hun vært for første gang i bassenget.. Det var stas... Min datter har leddgikt, så nå prøver hun bassenget som er varmt og kan hjelpe litt på smertene.. Og tar med seg sin datter..

  Nydelig kåpe, det er rett og slett en unik skatt.. Håper du finner flotte knapper, og du skal se at dine barn tar nok vare på ting etter deg.. Jeg har litt nytt og litt gammelt og liten plass..

  Kos deg med den lille...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hilst så vidt på den lille. Jeg tar det igjen nå når de har kommet ut av sykehuset og jeg er kvitt min forkjølelse og stygge hoste.
   Lurt av din datter å ta barnet med i bassenget. Da blir hun trygg i vannet og det er bare så koselig å gjøre sånne ting sammen :)Gode minner for både store og små :)
   Anette

   Slett