Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

onsdag 13. februar 2013

Håndmalt på silke!

Min farmor Anette var en kreativ sjel. Hun sydde hatter, kostymer, duker, dukker og dukkeklær osv. Tror aldri hun brukte et mønster. Det meste ble planlagt i hodet og så fikk det sin utforming mens hun holdt på. Jeg har gjemt flere av hennes håndarbeider. Her er en liten duk som hun har malt på silke. Nydelige høstblader i forskjellige nyanser. Duken laget hun i 1928, da var hun 18 år. Heldigvis har min mor tatt vare på den og jeg fikk den her om dagen, sammen med kåpa. Takk mamma for at du er så klok og tar vare på alle disse skattene :)

Noen rustflekker har det blitt på den. Jeg våger ikke gjøre noe med det, er så redd at den gamle silken skal gå i stykker.

 Det er ikke så lett å se, men konturene er malt med gullmaling.

 Nå har den fått plass på salongbordet mitt. Fordi bordet er av glass får jeg en følelse av at høstbladene svever i lufta og jeg blir rett og slett glad av å se på :)

Ha en fin kveld!
Anette


6 kommentarer:

 1. Så flott at din mor tar vare på disse fine tinga.
  Fin duk som sikkert er veldig koselig å pynte med :)

  SvarSlett
 2. Nydelig duk! Du tar best vare på den ved å bruke den og glede deg over det fine handarbeidet. Det gjør ingen ting at det er rustflekker på. Det vitner bare om "levd liv".

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Hei;) Bare så utrolig nydelig;) Om det er noen rustflekker har da vel ingen ting å si;) Det er virkelig en skatt du har der;) Tenk på at den er laget for 85år siden og tatt vare på i alle disse årene;) Fantastisk;)
  Bruk den og ta godt vare på den du;)

  Klem fra Ann-Mari

  ps. Takk for kommentaren på bloggen min. Vi er så heldige å ha ca 15 dumpapper som er innom og får mat. Litt av et skue når hele flokken er her.
  Noen er her om sommeren også;)

  SvarSlett
 4. Virkelig en skatt du har der ja... Nydelig rett og slett.. Hva gjør en rust eller to, bruk den med glede du.. Og så har du en snill mamma som tar vare på slike skatter..

  En riktig god natt..

  SvarSlett
 5. For ein vakker skatt du har arva. Og så kjekt å ha den framme og bruka den :)

  SvarSlett
 6. Sånne skatter er det virkelig verdt å ta godt vare på. Tror nok jeg ville ha rammet den inn i "glass og ramme".
  Takk for koselig besøk av deg, og takk for at du har lagt deg tilsom følger...så ønsker jeg deg ei god helg.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett