Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

fredag 29. mars 2013

Påskefredag!

 Nok en fantastisk dag i påsken. Sol fra nesten skyfri himmel, såvidt litt vind... kan det bli bedre.
I dag har jeg vært på Siggjo.  474 m.o.h. og høyeste fjellet på Bømlo. Dette fjellet er synling fra store deler av Sunnhordaland og kan til og med sees fra fjellene rundt Bergen!
Fra Wikipedia:
Siggjo har til alle tider vært et viktig innseglingsmerke som kan sees langt til havs. Fjellet er inntegnet på gamle kart, og tyske og hollandske sjøfarende benyttet fjellet til navigasjon i middelalderen for den som skulle inn Bømlafjorden. Man mener også at Siggjo har hatt en militær strategisk betydning og vært en del av et gammelt vaktsystem langs kysten.

Uansett, turen opp var litt krevende. En ting var at det var rene folkevandringen opp i fineværet som gjorde at vi gikk litt i kø. En annen ting var at det var periodevis ganske glatt og vanskelig å gå. At jeg ville komme meg ned igjen var jeg forsåvidt sikker på. Men om jeg kom helskinnet ned, uten knekte armer og bein var noe helt annet. Men det gikk heldigvis bra :) Belønningen var en fantastisk naturopplevelse og en like fantastisk utsikt.

Mange flotte inntrykk fikk jeg med meg på veien:





På toppen smakte nista godt, skal jeg si :)  Rester fra Tysværpizzaen fra i går og varm te. Og selvølgelig fin serviett med lilla tulipaner........er det påske så er det påske :)

Og så ble dagen avsluttet med deilig middag hos mammen, kjøttkaker og karamellpudding til dessert :)

 Fin påske-fredagskveld til alle!
Anette

3 kommentarer:

 1. Artig å se bilder fra bar mark! Her er det hvitt så langt øyet kan rekke og ski for alle penga. Og været er fortsatt med oss. Tidenes drømmepåske. Jeg liker også godt å bestige topper....

  Fortsatt god påske!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Spreking, og så lite snø dere har. Kan tenke meg den turen var fin med det flotte været og god niste :-)

  SvarSlett
 3. Finaste trerotå!!!

  SvarSlett