For en stund siden laget kjøkkensjefen vår på jobb en aldeles herlig brokkolisalat. Jeg tror det må være noe av det beste jeg har smakt. Så da måtte jeg jo selvfølgelig rett hjem og prøve selv.
Oppskriften finner du her på
Jeg gjorde nemlig en bitteliten vri på den ved å tilsette stekt, oppskåret kyllingkjøtt. Da blir den litt mer middagsaktig og fremdeles like sunn :) Hvitløksbaguetter smaker himmelsk til denne salaten.
450 gr. brokkoli i små buketter
125 gr. bacon
3 dl. lett Creme Fraich
2 kyllingfileter
2 ss. finhakket rødløk
60 gr. solsikkekjerner
100 gr. rosiner ( ca. 1,5 dl.)
1 ts. balsamicoeddik
1 ts. friskpresset sitronsaft
1 ts. sukker (kan sløyfes)
1/4 ts. salt
Brokkoli kuttes i små buketter.
Steik bacon og la fettet renne av på kjøkkenpapir.
Del opp kyllingfiletene og steik dem i små biter.
Finhakk løken og bland med Creme Fraich og de andre ingrediensene.
Tilsett brokkolibukettene.
Pynt med bacon på toppen.
~ Lykke til og velbekomme ~
Anette
Det så kjempegodt ut! Takk for oppskrift, dette skal prøves en dag :)
SvarSlettmmmm, dette så godt ut :o) Har brukt å kjøpe brokkolisalat i ferskvaren på Meny, men dette ser jo egentlig veldig greit ut å lage selv :o) Herlig kveld ønsker jeg deg!
SvarSlettDet såg kjempegodt ut. Og for ein flott terasse du har fått deg. Ha ein fin kveld :)
SvarSlettHmm, det såg ut som ein rett eg har lyst til å prøve. Såg god ut! Takk for koseleg kommentar på bloggen min!
SvarSlettDen ser og høres god ut :) Mann min er kjempeglad i broccoli så denne må prøves :)
SvarSlettGod helg klem fra Monica
Virkelig en delikat rett som jeg sannelig må prøve..
SvarSlettGår det greit å lage den klar dagen før?
SvarSlettDet tror jeg nok. Kan jo kanskje tilsette solsikkekjernene samme dag, så blir de ikke så myke... Uansett, jeg har spiste restene dagen etter og synes det smaker like godt :)
SlettHilsen Anette