Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

tirsdag 27. august 2013

Mitt lille paradis!

Endelig er terassen ferdig snekret og ferdig malt. Jeg er så fornøyd at jeg vet nesten ikke hvilket bein jeg skal stå på :) Og selv om den var ferdig rett før vi reiste på ferie, så har vi allikevel fått brukt den masse de siste dagene. Vi har rett og slett hatt sommer nr. to her hos oss og vi har storkost oss.
Hvis du vil se hvordan den så ut før vi rev den gamle kan du kikke innom HER

Terassegolvet har fått fargen terassegrå. Kun lagt et strøk i følge oppskriften, men tror nok at den vil få et lite strøk ekstra til neste vår for å få den en tanke mørkere. Men jeg er kjempefornøyd. Toppbordene på rekkverket er også malt hvite nå. Den siste finishen er på plass :)

Plutselig var det kjekt å stelle med blomstene igjen. Jeg tror de trives ekstra godt her nå, for det har aldri vært så frodige noen gang hos meg :)

De to blomsterkassene har fått hver sitt hvite syrintre. Jeg har lenge hatt lyst på et lysthus av syriner. Det er imidlertid ikke så lett på en terasse, så derfor har jeg gjort min egen vri. Etterhver som de vokser til skal jeg klippe dem til rundt benken, og da får jeg forhåpentligvis mitt lille lysthus. Så godt som det kan bli på en terasse :)

Her har jeg først lagt duk og oppi skal jeg fylle på med fine steiner etterhvert som jeg finner ute.

Filleryeteppe har fått sin plass og er allerede i full bruk :)

Og så har vi fått oss en herlig markise som måler 4,5 m. i bredden og kan tas ut 4 m. Den er lys grå og blir derfor ikke altfor dominerende. Vi venter på elekriker som skal ordne/ få lagt inn ledningen til stua. Men det kan ta sin tid, nå har vi ventet nesten to måneder. De kommer når de kommer....

Denne dagen var det veldig varmt og vindstille, og uten markisen kunne vi ikke ha vært ute. Det var rett og slett fantastisk å sitte under her, i skyggen, og kose seg med en god bok :) Kan det bli bedre ?:)

Totalt er terassen blitt på 35 - 40 m2. God nok plass til tobeinte og firbeinte.

Mitt firbeinte barnebarn, Draco, kom også på besøk innimellom snekring og maling :)

 Leveggen mot nord er blitt skikkelig god mot vinden som alltid er på besøk her. En dobbel dør har handy-mannen laget ut mot det som foreløpig er et salig kaos av halvmeterhøy plen og mold i (u)skjønn forening. Denne skal jeg åpne senere når prosjektet der er ferdig:)
Det blir flott å åpne her når kveldsola kommer, da får vi den inn her. Eller vi kan åpne når det er så varmt at vi trenger litt luft, selv om det er heller skjeldent :) Og så kan vi åpne den når vi bare er nyskjerrige på hva naboene driver på med :) Her er mange muligheter...

En nydelig kveld, med varmt pledd på beina og deilig hvitvin i glasset...

... mens mørket senker seg og vi nyter livet.... Nå er vi der vi skal :)

Takk for besøket!
Anette

6 kommentarer:

 1. Ein superfine terrasse har dokke fått, og veldig kjekt å sitta der ute! Men nå e det så fint at eg blir litt smånervøse når eg har dei små med på besøk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal du ikke være, det er bare en uteplass og her er plass for alle :)

   Slett
 2. Oj, oj, oj...her måtte eg rulle ned og opp igjen for å studere skikkelig. Dette vart superfint!!!
  Og kor fint du har møblert og pynta. Ein platting til å trivast på.....skikkelig koselig.
  Klem frå MarJE.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ferdig prosjekt -så flott det ble på terrassen!!! Skjønner veldig godt at dere koser dere der!!! :-)

  SvarSlett
 4. Så flott, det ble drømmeplassen!
  Kos dere masse her fremover :)

  SvarSlett
 5. Virkelig en nydelig drømmeplass.. Vi er i siste innspurt til og bli ferdig med gangen, og jammen tar det tid.. Ikke et rom gang, nei flere... sukk..

  Neste år står terrassen for tur, og ny verandadør + levegger og markise.. Hagen skal ordnes etter kommunens ødeleggelse.. Det er godt å ordne opp, slik at vi får det som vi vil ha det!

  SvarSlett