Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

søndag 28. april 2013

Hundesledetur og besøk i isgrotte!

Tirsdag hadde vi en flott tur med hundeslede til en av de flotte isgrottene på øya. Jeg har aldri hatt noe nært forhold til hund, så jeg var litt spent. Har alltid vært litt redd dem, men disse var bare snille og helt fantastiske til å dra. Turen ble en opplevelse fra ende til annen.

Her står de ivrige og bare så klare til å dra. Seks hunder på hver slede og et fantastisk lurveleven når alle satte igang å bjeffe. Men når de dro, så dro de.....

Da sola kom igjennom ble alt bare helt magisk....

Så var det besøk i isgrotta, med hjelm og hodelykt var jeg klar for nytt eventyr..... Men jeg så ingen inngang noen plass. Bare snø, snø og atter snø......

 Men der, under snøen lå inngangen. Den måtte bare graves fram, for mye snø hadde lagt seg over. Må innrømme at jeg var litt skeptisk med tanke på klaustrofobien min. Men her var det bare å smile og late som ingenting. Og ingen fikk bli igjen alene oppe, for det kunne komme isbjørn. Så av to onder velger man det minste :)
Det ble ikke mye anledning til klaustrofobiske følelser. Det var så vakkert at det kan nesten ikke beskrives. Vekk var alle tanker om å ikke få puste. Men glatt var opplevelsen. Det gikk nedover hele tiden på klink is. Må si jeg lurte på mer enn en gang om vi i det hele tatt ville komme oss opp igjen. Men heldigvis var det montert tau og noen matter enkelte plasser så det gikk stort sett bra. Litt knall og fall ble det, men ikke verre enn at vi alle kom oss helskinnet opp.

Og oppe ventet våre trofaste hunder, uthvlte og klar for ny tur tilbake til leiren og matfatet......

I morgen blir det snøscootertur til Barentsburg.

Anette7 kommentarer:


 1. Hallo Anette !
  Må beundre de fine bildene,og kan ane den spesielle atmosfæren. Kjekt å lese om turen deres,og se de magiske isbildene! Må sei dere er noen Tøffinger!!
  Takk for at dere deler med oss andre!
  Hilsen Reidun

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for det, Reidun. En god opplevelse blir dobbel så god når den deles med andre :)Kjekt at du vil lese også :)
   Klem fra Anette

   Slett
 2. For noen flotte bilder, og for en spesiell opplevelse det må være. Tror du gjorde lurt i å klatre med for isbjørn har du ikke villet møtt alene.. Godt at du kom deg helskinnet opp i fra dypet!

  Ha en fin, fin uke..

  SvarSlett
 3. Forstår du har hatt ein fantastik tur :) Nydelege bilder.

  SvarSlett
 4. Snakk om magi! Her er det lett å bli betatt av alt det vakre du hat tatt bilder av. Skulle gjerne vært med på den sledeturen, men er litt mer usikker når det gjelder grotta....


  Kos deg videre!

  Klem

  SvarSlett
 5. Utrolig flott ! Og så tøff du er som turte å gå ned i den isgrotta, det hadde eg aldri turt.

  Flotte bilder ! Artig å lese og sjå.

  klem og lykke til vidare på turen!

  SvarSlett
 6. Flotte bilder! Sikkert en stor opplevelse å få med seg, den grotteturen! Dåkk e tøff! :-)

  SvarSlett