Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

lørdag 27. april 2013

Fantastisk Svalbardtur!

Så var vi hjemme igjen etter fem flotte og begivenhetsrike dager på Svalbard. Etter mitt første besøk her for snart fire år siden har jeg alltid drømt om å komme tilbake hit på vinterstid. Og endelig gikk den drømmen i oppfyllelse. Vi kom opp på mandag til ganske bra vær, i allefall før vi landet :). Men ikke kaldt, stort sett litt over 0 merket.

Første møte med øygruppen fra flyvinduet. Må ærlig innrømme at det kriblet i magen da jeg så de fantastiske fjellformasjonene under oss, badet i sol.....

Ikke langt til Nordpolen, men den turen får vi ta en annen gang :) Jeg kan jo nevne at det arrageres turer til Nordpolen, men jeg vet ikke helt om jeg er tøff nok til å hive meg med på det......

Longyearbyen, eller i allefall en liten del av den. Byen har vokst betraktelig siden jeg var her for snart fire år siden. Svaldbard har i dag ca 2500 innbyggere i dag, og ca 3000 isbjørner. Heldigvis møtte vi ikke noen av dem denne gangen, men sist jeg var her var jeg så heldig å se en på lang avstand. Andre som bodde på hotellet hadde sett isbjørnspor....

Gruvedrift var hovdenæringen her før, men i dag er det bare en gruve igjen i drift, gruve 7. Bildet viser en av de gamle som en kan se oppe i fjellsiden i Longyearbyen. I dag er det i tillegg forskning, utdannelse og turisme som er hovedaktivitetene her.

Rester av en gammel taubane....

Kirkegården i Longyerbyen. I dag blir ingen begravet her, men fraktes hjem til sine respektive land.

Grunnleggeren av byen, John Munro Longyear. Han var den største eieren i Artic Coal Company som i 1916 ble kjøpt opp av Store Norske Spitsbergen Kulkompani.

Vel innstallert på Spitsbergen hotell. Den gamle Funksjonærmessa for gruvearbeiderne har blitt et flott hotell hvor vi fikk topp service og herlig mat. Første kvelden ble avsluttet med deilig hvitvin på hotellrommet, mens noen lekte seg med snøscooter utenfor. Og så lyst som det var ute på dette bildet var det hele nettene. Et par dager før vi kom var midnattsola nemlig tilbake. Men med tykke gardiner gikk det helt bra. 

Etterhvert skal jeg vise dere bildene fra opplevelsene våre; hundesledetur, isgrotting, snøscootertur og middag i villmarken...

Ha en fin lørdagskveld! I kveld skal jeg kose meg med hjemmelaget pizza og strikketøy foran tv`en.....
Anette

4 kommentarer:

 1. Fine bilder fra turen! Jeg har aldri vært på Svalbard, fint at du deler opplevelsen! Ha ei fortsatt fin helg! :-)

  SvarSlett
 2. Ser ut til at dere hadde en topp tur.. Har heller ikke vært på Svalbard, men kunne ha tenkt meg en uke der oppe. Lyset er helt spesielt å oppleve sies det!

  Nå er det bare 13 dager igjen til vi drar på 2 uker tur men det er til varmen..

  Ha en fin, fin søndag!

  SvarSlett
 3. Artig med bilder fra Svalbard! Jeg har heller ikke vært der, men gleder meg til å se flere bilder fra turen din!

  Ha en strålende søndag!

  Klem

  SvarSlett
 4. For en fantastisk tur du har vært på :) Jeg har aldri vært lenger nord en Stjørdal jeg !

  Ønsker deg en glad uke

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett