Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

tirsdag 30. april 2013

Siste dag på Svalbard!

Etter to ganske aktive dager ble torsdagen brukt til sightseeing rundt Longyearbyen. Isbjørn ble heller ikke sett denne dagen, det nærmeste vi kom bamsefar var på museum. Egentlig helt greit :)
Visste du at Svalbard har et globalt lagringsted for frø inne i fjellet rett i nærheten av Longyearbyen? Ca 120 meter inni Platåberget, i permafrosten, er det lagret rundt tre millioner forskjellige typer frø. Her blir de oppbevart i to luftette rom. Mange av disse frøsamlingene kommer fra utviklingsland og oppbevares for framtidige generasjoner. Skulle en eller annen katastrofe skje og frø går tapt kan disse frøsamlingene reetableres med frø fra Svalbard. Det synes jeg er tøft :)

Siste kveld var vi i en hundecamp i "villmarken". 130 hunder tok i mot oss der. Så ble det fyrt opp i peisen i en liten tømmerkoie og vi fikk herlig treretters middag. Vi grillet reinsdyrkjøtt og hvalkjøtt og det var bare helt nydelig. Min mann spiste til og med rått hvalkjøtt og syntes faktisk det var enda bedre :)

Siste bilde fra turen ble tatt på fredag før vi reiste hjem. Et magisk bilde som representerer en magisk tur.

Har du anledning til å dra til Svalbard, vil jeg anbefale det på det varmeste. Vi reiser garantert tilbake :)
Ha en fin kveld!
Anette

4 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Takk for turen! :-)

  SvarSlett
 2. Litt av en tur dere har hatt. Takk for at du deler den med oss andre! Det har vært artig å følge deg på turen.

  Ha en fin 1. mai!

  Klem

  SvarSlett
 3. Flotte bilder og god tekst, ypperlig pr for ein Svarlbardtur. Nydelig og mystisk foto. Sikkert mange fine inntrykk å "leve på " når du er tilbake i gamlelandet. Kan tenkast at du i år er ekstra glad i våren og det som spirer og gror :)

  klem

  SvarSlett
 4. Flotte bilder og takk for at du har delt med oss.. Jeg har god lyst til å dra til Svalbard, men først skal man ha 2 uker med sol og varme.. Ha en fin 1 mai...

  SvarSlett