Etter en hard uke med oversvømmelse i kjelleren, ørten telefoner til forsikrinsselskapet, pakking og andre nødvendige oppgaver er det endelig helg. Deilig:=) Nå er det tid for lørdagskos og yngste datter på besøk.
I kveld blir det mors hjemmelagede kyllingpizza.
Her er oppskriften min hvis noen har lyst til å prøve seg:
Pizzadeig:
2 dl hvetemel
1 dl sammalt grov hvete (evt. sammalt rug, smaker også godt)
1 pk tørrgjær
1 dl lunket vann
2 ss olje
Fyll:
1/2 løk og hvitløk ( så mye du vil, jeg bruker 3 - 4 fedd) surres i olje
1/2 kg kyllingkjøttdeig stekes sammen med
bacon i små biter.Krydre med 1/2 ss blandingskrydder
Bunnen smøres med pizzasaus,
et par tomater i skiver over fyllet,
krydre med oregano og basilikum,
ferdig revet mozzarellaost over.
Stekes på 220 grader i ca 20 minutter.
Enkelt og greit! Med en god italiens rødvin blir dette helt topp:=) Ville egentlig sagt at dette var mat til 2 - 3 personer, men i kveld var det akkurat nok til to:=)
Bon apetit!
Anette
I kveld blir det mors hjemmelagede kyllingpizza.
Her er oppskriften min hvis noen har lyst til å prøve seg:
Pizzadeig:
2 dl hvetemel
1 dl sammalt grov hvete (evt. sammalt rug, smaker også godt)
1 pk tørrgjær
1 dl lunket vann
2 ss olje
Fyll:
1/2 løk og hvitløk ( så mye du vil, jeg bruker 3 - 4 fedd) surres i olje
1/2 kg kyllingkjøttdeig stekes sammen med
bacon i små biter.Krydre med 1/2 ss blandingskrydder
Bunnen smøres med pizzasaus,
et par tomater i skiver over fyllet,
krydre med oregano og basilikum,
ferdig revet mozzarellaost over.
Stekes på 220 grader i ca 20 minutter.
Enkelt og greit! Med en god italiens rødvin blir dette helt topp:=) Ville egentlig sagt at dette var mat til 2 - 3 personer, men i kveld var det akkurat nok til to:=)
Bon apetit!
Anette
Både pizza`en og vinen var knall gode :D..nam nam.
SvarSlettDet var meg og deg den gangen,ja.... koselig mor/ datter kveld :)
SvarSlett