Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

søndag 25. mars 2012

Grove Scones

Grove Scones er superenkelt å lage til frokost og tar mye kortere tid enn feks. rundstykker. Prøv denne oppskriften, kan anbefales!

Grove scones med hasselnøtter og rosiner (8 store scones)

5 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, grov eller grovbakst
100 gr smør, romtemperert
1 dl sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 dl matyoghurt eller kesam
2 dl melk
100 gr hasselnøtter
150 gr rosiner og tørkede aprikoser
revet skall av 1/2 appelsin og/eller sitron

Grovhakk hasselnøttene og rist dem i en tørr panne over middels varme. De skal bli lett gylne. Avkjøl.
Kutt aprikosene i små biter. Smuldre smøret sammen med hvetemel og sukker. Bland raskt inn de andre ingrediensene (spar litt nøtter til pynt) til en jevn deig. Deigen må ikke arbeides for mye. Del deigen i to og form hvert emne til en rund leiv, ca 3 cm tykk på et smurt stekebrett el.l. Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel. Pensle med vann eller melk og dryss over resten av nøttene. Stek sconesen ved 220 grader i 15 minutter. Avkjøl.

Hvis du ønsker dem mindre søte, kan du godt redusere på sukkermengden. Frukten er også med på å gjøre dem søte og kan sløyfes. Tilsett gjerne solsikkefrø og gresskarkjerner om du ønsker det.

Lykke til!

1 kommentar:

  1. Kan anbefale disse på det varmeste med meierismør eller kviteseidsmør. :-)

    SvarSlett