Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

lørdag 24. mars 2012

Min årlige overraskelse!


Sånn ca en gang i året rydder jeg roteskuffen min på kjøkkenet. Fra jeg flyttet for meg selv for omtrent 30 år siden har jeg hatt en sånn skuff. I den legger jeg alt mulig; kvitteringer, frøposer, strikker, kulepenner, tannpirkere, osv. Og så selvfølgelig alt jeg skal huske å gjøre noe med en gang. Nå har jeg igjen gjort min årlige plikt. Og igjen var overraskelsen stor da jeg fant masse som jeg trodde var forsvunnet eller mistet.

Innerst i skuffen fant jeg farmor, Anette, sine gamle eggvarmere. 

Disse vidunderlige gule kyllingene med fjørhaler som hun laget en gang for lenge, lenge siden. De er nok fra en tid hvor mor i huset sto først opp på søndagsmorgen og dekket et koselig frokostbord til resten av familien. Kokte egg og satte eggvarmere på før hun vekket far og ungene til lukten av nykokt kaffe. Eller kanskje var det far som var morgenfuglen?
Uansett, høres ikke dette bare helt deilig ut? Kanskje noe å tenke på i en travel hverdag. Bruke søndagsmorgen til å samle familien rundt frokostbordet, ha god tid til prat eller bare være stille sammen. Og de som er alene, hvorfor ikke invitere gode venner eller naboen på frokost? Nylaget kaffe, egg og varme rundstykker…. kan det bli bedre?

Jeg lover meg selv at sånn blir frokosten her i morgen!
God søndagsfrokost til alle!

1 kommentar: