Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

tirsdag 2. september 2014

Tapetstudie!

Det er en spennende historie å rive seg gjennom lag på lag med vegger og tapeter. Riveprosjektet har selvfølgelig avdekket forskjellige tidsepoker fra huset var nytt rundt 1930. Noen tapeter kunne jeg godt tenkt meg å ha i dag, og noen absolutt ikke :)

Min sønn Thomas er godt i gang med å fjerne panel og underliggende plater og kommer ned til den fineste og mest romantiske tapeten.
Her er et lite utvalg av de eldste tapetene. Det var mange andre også, både fra huset var nytt og fra 70 og 80 tallet, men dette er et lite utvalg:


Er ikke denne skjønn?


En av de eldste tapene lagt nesten rett på tømmerveggen på et av soverommene.


Også en av de eldste på et annet soverom.


Dette er nok ikke en av de eldste, men så fin.....


Vet ikke helt om jeg synes denne var fin. Men det ser ut som dette kan ha vært den første på dette rommet. Nå husker jeg ikke helt hvilket rom den var fra, det var så mange tilslutt. Har mistet oversikten :)


Nå er snekkerne endelig i gang i leiligheten. Snart er alle vinduene og terrassedøra skiftet ut og de skal begynne å isolere og kle veggene fra innsiden. Jeg kommer ikke til å fryse i vinter :)

Kjøkken, baderomsfliser/ plater, veggplater er bestilt. Ting begynner å falle litt på plass. Gleder meg til å vise bilder underveis :)


Ha en fin kveld, alle sammen!
Anette
3 kommentarer:

 1. Så spennende å "grave" seg innover:) Jeg så et sted hvor noen hadde tatt vare på en
  liten bit av tapeten og rammet den inn - og så pyntet med "bilde" når rommet var ferdig oppusset:)
  Blir spent å se bilder underveis....
  Ha en fin dag!
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 2. Artig når det dukker opp slike tapet-skatter undervegs! Lykke til med videre arbeid! :-)

  SvarSlett
 3. Så nydelige tapeter-moro å se historien til huset man bor i. Så godt med slik god hjelp. Lykke til med prosjektene- gleder meg til å se :)

  Ønsker deg en fin dag

  Klemmer Monica

  SvarSlett