Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

lørdag 30. november 2013

Høstlig gjenbruk og gamle skatter!

For mange år siden laget jeg denne genseren. Tror det var helt i begynnelsen av 90-tallet, hvis jeg ikke husker helt feil. Genseren har vært mye i bruk. Nå har den mistet fasongen litt og den har fått noen små malingflekker nederst på kanten.

Men fargene er fremdeles like fine og selve genseren er ikke slitt selv etter vask. Mener bestemt den ble strikket i Rauma-garn.
Nå har den fått nytt liv som pute.

Fargene på bildene ble litt forskjellig, det er nok det nederste som stemmer mest. Puta har fått plass på hagebenken i kjelleren. (Benken har fått permanent plass her etter at jeg ikke gadd bære den ut og inn lenger :)) Fargene passer godt inn her hvor jordfarger har fått plass.

Jeg har vært litt vågal, tre av dørene i kjelleren har fått forskjellige farger. Døra til venstre er til mitt arbeidsrom, den andre til gjesterommet. En dør i tv-stua har fått en mørk vinrød farge. Har også kjøpt en fjerde farge til badedøra, men den er ikke kommet på plass enda :)

Her i kjelleren har jeg samlet mange gamle skatter. Alt har en historie. Symaskinen her husker jeg at min farmor sydde på da jeg var liten. Hun var et kreativt og skapende menneske og har nok inspirert meg gjennom årene. Kaffekvernen malte hun kaffebønner på fram til jeg var ganske stor. Det luktet alltid så godt på kjøkkenet :)
Den svarte kassen på gulvet stjal min far og en kamerat fra tyskerne under krigen. Ammunisjonen som lå oppi ble kastet og så brukte han kassen til verktøy. En liten hevnaksjon, kanskje? Hvem vet? En ungdom hadde nok ikke så mye å stille opp med mot tyskerne.

Det var et lite innblikk i kjellergangen min. I morgen er det 1.desember og første søndag i advent. Jammen meg går tiden fort nå.
Ønsker dere alle en herlig helg!

Anette


11 kommentarer:

 1. Ha en hyggelig kveld og fin første advent Anette - vakker pute har du lage.,, hyggelig i keller din :-)
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 2. Hei;)
  Knallfin;) Den genseren er jo nydelig og jammen ble det en lekker pute av den.

  Ønsker deg en fin adventstid;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 3. Flott med gjenbruk - det ble jo ei kjempefin pute!
  Ha ei fortsatt fin adventshelg! :-)

  SvarSlett
 4. Det gir en god følelse av og gi nytt liv til ting. Genseren var lekker, men jammen ble det en flott pute også :)
  Koselig kjeller du har, en smart og morsom detalj med de dørene.
  Ha en flott søndag videre, her skinner solen i dag!

  SvarSlett
 5. Så flott og smart gjenbruk. Det blei ein nydeleg pute. Og så koseleg kjellar du har. Ynskjer deg ei fin adventstid :)

  SvarSlett
 6. Hallo Anette !
  Å. så fin pute det er blitt av din gode og velbrukte genser ! Du er makalaus flink og kreativ ! Heilt flott å se alt du får utav eldre "ting og tang". Nydelig kjelleretasje dere har fått til.
  Ønsker deg og dere en koselig og fredfull førjulstid ! Fint med så mye lys nå i denne mørke årstid.
  Hilsen Reidun.

  SvarSlett
 7. Den genseren huske eg så godt, har alltid likt den flammande fargekombinasjonen! Så kjekt at eg fortsatt kan få se den, nå som puta :-)

  SvarSlett
 8. Gjenbruk er omtanke har jeg lært. Kjempefin pute i nydelige farger! Så kjekt å bli invitert inn! Gamle skatter med historie er virkelig verdt å samle på.

  Ha ei fin adventsuke!

  Klem

  SvarSlett
 9. Veldig koselig kjellergang du har. Puta ble kjempefin. Skal notere den idèen bak øret.
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. Fin måte å ta vare på gamle plagg og minner. I helga hadde æ et dypdykk i "genser- og koftekista" og den e svær og full!! Skal ikkje lage puter av dem, men vurderer å lage kofter av fine gensere.. Det er jo bare å klippe opp og lage stolpe?

  SvarSlett
 11. Så smart å sy pute av den fine, gamle og gode genseren! Puta ble fin, og det er lekre farger! Det er artig med gamle minner, og ting som har sjel! Utrolig mye flott du har, og en veldig koselig og fin gang! :)

  SvarSlett