Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

onsdag 4. september 2013

Puteinspirert på vakre Helligvær!

Siste stopp på turen vår til Nord-Norge var på den lille øya (eller egentlig øygruppa) Helligvær om ligger en liten times båttur fra Bodø.

Helligvær er et fiskevær som ligger 30 km ut i Vestfjorden. Her kan en se sørover mot Helgeland, sørøst mot Salten, Steigen mot nordøst og hele Lofotveggen. Med det nydelige været vi hadde var det ikke noe problem med utsikten.

 Siden Helligvær ligger i Vestfjorden er fiske den viktigste næring. Fisk hang til tørk i sol og vind, det luktet godt og så godt ut :) Viktig er også turisme om sommeren. Hele 365 holmer består øygruppen av, men bare 5 er bebodd. Jeg ble fortalt at det nå bor 104 mennesker der ute.

Det finnes flere gamle nordlandshus her, noen er fra 1800 tallet.


Det gamle nordlandshuset som vi leide en uke er fra 1898 og kalles Marie-huset. Marie Birgitte Johannesen bodde her helt til sin død i 1997. Hun testamenterte huset til Blå-Kors stiftelsen som nå leier det ut til sine ansatte. Bilde over er hentet fra nordlandturselskap.no

Huset ser ut som hun forlot det i sin tid. Bilder, pynteting, gamle filleryer... det var som en spennende skattejakt for meg som er så glad i gamle ting :)

  Dagene ble brukt til rusleturer i den vakre naturern. Her var det ikke tv og kveldene var lange og koselige med levende lys og god tid til prat i den gamle stua. Selvfølgelig hadde jeg pakket et helt nett med restegarn med meg og det fikk jeg bruk for :) For jeg fant en pute som jeg lot meg inspirere av.

Denne måten å lage pute på har jeg ikke sett før.....
 Sånn så den ut på baksiden....
.....så da var det bare å sette igang.

Jeg begyndt med fire luftmasker som jeg festet i en sirkel med en fastmaske. Deretter heklet jeg 15 staver i sirkelen = en runding. Masse, masse rundinger måtte til for å lage denne puta :)
I mellom har jeg heklet 4 omganger med fastmasker. Øket litt for hver omgang for å få det jevnt og fint.
Bakstykket er kun laget av staver.
Puta er montert ved å hekle sammen forstykke og bakstykke med fastmasker. (vrangside mot vrangside) Det ble faktisk veldig fint.

Marie sin pute var laget i ull. Min ble laget i Baby Bomull fra Sparkjøp. Heklenål 2,5. Dette var rester etter baby-smekker som jeg heklet for en tid siden til mitt siste barnebarn.

Her er det ferdige resultatet og mitt minne fra Marie-huset på Helligvær. Fargene på bilder lyger dessverre litt, i virkeligheten er puta friskere i fargene. Den skal brukes som sommerpute på terassen :)

Baksiden....

Hver lørdag om sommeren arrangeres det lørdagskafè på Helsehuset. Vi fikk med oss sommerens siste. Kakebakingen går på omgang og bedre kaker skal du lete lenge etter :)
Og så fikk jeg shoppet litt også :) På kafèen ble det solgt hjemmestrikk og da klarte selvfølgelig ikke jeg å holde meg. Så da ble det herlige ullvotter på meg. Det blir god og varme hender på meg i vinter :)

Jeg er kjempefornøyd med kjøpet mitt, gleder meg til å bruke dem :)

Så var min ferie over for denne gang. Nå ser jeg fram til en herlig høst, med koselige og kreative krumspring som jeg etterhvert skal vise fram. Og så gleder jeg meg til å hente inspirasjon hos alle dere kreative sjeler der ute.

Ønsker alle en fin kveld med det dere måtte ha på strikkepinner og heklenåler!

Anette8 kommentarer:

 1. Lekre votter du kjøpte! Tror ikke jeg har sett slike før. Flott sommerpute! Så koselig minne fra oppholdet!

  Fortsatt fin onsdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 2. Kjempefine puta, mamma! Kan eg ønska ein sånn i presang ein gong? Gjerna i litt mer jordfargar? :-)

  SvarSlett
 3. Den puta var fiiiiin, og litt av en jobb :)
  Herlige votter, bra kjøp.

  SvarSlett
 4. Så fint det ser ut på Helligvær og for et nostalgisk og koselig hus dere bodde i! Så artig den puta ble, friske fine sommerfarger og et koselig minne!
  Fine votter du har investert i til vinteren!
  Ha en fin kveld! :-)

  SvarSlett
 5. Hei;)
  Den sommerputa var super;) Det var noe nytt.
  Flotte votter du fikk kjøpt deg.Ja, det var bare 2 grader her en morgen, så snart er det votter;)) Sokkene har kommet på, da er det høst her i huset;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 6. For en flott ferie du/dere har hatt og veldig flinke til å finne de perfekte overnattingsteder :)

  Hi hi...så da bare satte du i gang ja- fin pute og vantene er knallfine :)

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 7. Hei på deg Anette!!
  Så koselig at du vil følge bloggen min!!:)
  Måtte inn å kikke her hos deg vet du:)Så fin tur du har hatt til Nord Norge i sommer:)
  Fantastiske fine bilder du har tatt!! Den puta du har laget var kjempesøt:)Fine friske farger!!
  Jeg vil gjerne følge deg videre og la deg til i bloggrullen min:)
  Ønsker deg en fin kveld!!
  Klem fra Reidunn

  SvarSlett
 8. Så fint det så ut der! Og nydelig votter du kjøpte :)

  SvarSlett