Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

onsdag 18. juli 2012

Fra Geiterygghytta til Østerbø!


Så var det ut på tur igjen.  Denne turen fra Geiterygghytta til Østerbø Fjellstove tar ca 7 timer uten pauser. Så viste deg seg at verten kunne kjøre bagasje til neste hytte for de som ønsket å ha det litt komfertabelt. Ja, hvorfor ikke tenkte vi og lot han ta den ene sekken som vi hadde lesset tungt oppi. Hvilken sekk? Ja, det ble jo selvfølgelig min da. Min kjære er en tøffing og ville gjerne bære sin:=)

Været var litt tungt da vi startet om morgenen, men heldigvis lettet det ganske fort. Det er litt kjekt å kunne se den vakre naturen en beveger seg gjennom.

Så vakkert er det noen plasser at en bare må sette seg ned og nyte. Og et vondt kne trengte litt avlastning. Det kneet ble bare verre og verre under turen. Men to sykepleiere på tur har alltid litt medisiner på lur og da går det seg til, vet du....

Denne dagen gikk mesteparten av turen lags en fjellside ned Aurlandsdalen, og vi kunne i perioder følge med på trafikken langt der nede. Men det skal sies at det heldigvis ikke var en spesielt trafikkert vei. Det jo ikke akkurat bildur vi ønsker å høre når vi går i fjellheimen.

Snøsmelting som det var, måtte vi over en del frådende elver og fosser. Da jeg så denne meget enkle, men skumle broa vi måtte over skal jeg si at jeg ikke var særlig høy i hatten. Faktisk fikk jeg hjertebank og tenkte at dette går aldri bra. Min kjære (min helt.....) gikk over først og ordnet stigene så de lå litt stødigere. Rett før panikken tok tak i meg sa jeg strengt til meg selv at: "dette klarer du....ikke tenk, bare gjør det". Og det gikk bra:=)

Lunch ved Steinbergdalhytta, en privateid hytte som nå er nedlagt. Mens vi satt og spiste kom eier av hytta for å sjekke at alt sto bra til. Og vi fikk en hyggelig prat og litt mer forståelse for  at det ikke bare er lett å drive disse hyttene i fjellheimen. Fortjenesten står ikke alltid i forhold til innsatsen en legger ned.

Nok en liten rast ved en ruin av en hytte eller sauehus. Ikke godt å si hva det hadde vært, men en fantastisk beliggenhet hadde den.

 Etterhver begyndte dalen å åpne seg og vi fikk en utrolig utsikt og opplevelse.

Vi skriver 4.juli og våren har akkurat kommet til fjells. Her er gåsungene så vidt kommet fram.

Nok en bro å forsere. Jeg var ikke særlig komfertabel med denne heller. Det var stupbratt og laaaaangt ned.

Trygt over!

Endelig en bro som ikke skremte vettet av meg:=)

Langs hele denne fjellsiden på venstre side gikk vi..... og mere til:=)

Endelig framme ved Østerbø Fjellstove. Her kunne de tilby rom med hotellstandart i tillegg til fjellrom. Og siden vi var kjempetrøtte, og ikke minst skitne, etter  å ha vært 8 timer på vandring var avgjørelsen om hotellrom lett å ta:=)
Treretters middag og en flaske vin på deling.... det går ikke ann å ha det bedre.
Ingen problemer med søvnen denne  natten:=)

Flere detaljer fra denne koselige plassen kommer senere, følg med i neste episode......

Anette                                                                         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar