Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

mandag 10. desember 2012

Gamle oppskrifter!

Nå har jeg endelig begynt å pakke opp igjen alle skattene mine som i flere måneder har vært stuet vekk. En av disse er en gammel perm med oppskrifter som min farmor, Anette, samlet da hun var ung. Jeg husker at jeg som liten jente lekte på loftet hos mine foreldre. Da fant jeg denne permen med alle vidunderlige oppskrifter i.

Dessverre er ikke alle oppskriftene datert, men den med eldst dato på er fra 1955 og den nyeste sannsynligvis fra begynnelsen på 60-tallet. Noen er muligens eldre, de har oldemor, Emilie, satt navnet sitt på. Her er de lekreste oppskrifter samlet, florlette sjal, nydelige hekleduker, fanakofter, senge jakker, skigensere og mere til. Den ene skigenseren bestemte jeg meg for, der og da, at den skulle jeg strikke når jeg ble voksen. Den var bare noe av det vakreste jeg hadde sett :)

                                                

Som sagt, så gjort. På 80-tallet gjorde jeg alvor av det og strikken den. Jeg gjorde noen små endringer, blant annet
strikket jeg ikke vrangbordene og halsen gjorde jeg litt anderledes. Men ellers er den helt lik. Husker at det var mye arbeid. Forstykke og bakstykke er strikket hver for seg. Derfor måtte mønsteret strikkes fra baksiden. Ermene er strikke i ett med bolen.
Sånn ble den og den er i bruk den dag i dag.  Får mange kommenterer for den, den er jo litt spesiell. Jeg bare elsker den :)  Og siden jeg er glad i gamle ting, kan det godt være at jeg lager flere plagg etter oppskrifter fra den gamle permen.

Anette                                                           

3 kommentarer:

 1. For ein skatt med spennande oppskrifter. Og gensaren du har strikka var heilt nydeleg. Syns det var fine endringar du har gjort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Bodil for hyggelig kommentar! Jeg har allerede merket meg noen oppskrifter jeg skal prøve meg på. Iallefall et sjal og den originale Fanakoften. Gleder meg :)
   Anette

   Slett
 2. Hei! For en nydelig genser :) Morsomt å se den. Har lett etter denne siden jeg så den i en reklame for Sandnes i et gammelt ukeblad. Dessverre klarer de ikke å finne den. Mistet den antageligvis i brannen i 1978. Noen mulighet for at du vil dele den med meg?

  SvarSlett