Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

onsdag 12. august 2015

Babyshower!

Jeg er jo så heldig at jeg skal bli bestemor igjen i midten av september. Mitt femte barnebarn, men første barn for min yngste datter. Vi gleder oss utrolig hele familien. Hun har selv vært pådriver for den nye skikken med babyshower for de unge gravide i familien, så da var det naturlig at vi måtte lage en fest for henne også :)

Linn og mormor Elly
Prøvde jo å få dette til uten at hun visste det. Så jeg inviterte henne og samboeren på middag, men vi måtte begynne litt sent siden jeg måtte jobbe litt "overtid" den dagen. Samboer var selvfølgelig orientert og var med på plottet. Men han troppet opp sammen med henne på middag, men måtte gå igjen da fruen var på plass. 15 glade damer ventet på henne hjemme hos meg. Tror nok hun hadde en liten mistanke, men gleden var allikevel stor da hun så hva vi hadde stelt i stand.

Storesøster Evy hadde laget en fantastisk bleieugle som virkelig falt i smak. I utgangspunktet sto denne på en fin liten koffert hvor det lå masse nødvendig utstyr til babyen. Men i all viraken glemte jeg å ta bilde.

Min gave var et lite hentesett. Og siden de vordende foreldre ikke har ønsket å vite barnets kjønn måtte jeg finne noe som var nøytralt. Min datter har riktignok valgt fargene selv (brunt og grå-rosa), men hadde ikke sett det ferdig.
Mønsteret har jeg funnet på Drops Design, men som vanlig har jeg brukt Baby Ull fra Sparkjøp og gjort noen små justeringer i forhold til maskeantall. I denne oppskriften var det også en "djevellue", men den var så avansert at jeg rekket den opp igjen. I stedet fant jeg denne oppskriften på "hjertelue" hos Hjerte GO`H Design og oppskriften finner du HER Denne oppskriften var enkel å følge
Mønsteret til den lille luen har jeg funnet i et gammelt oppskrifthefte fra 70-tallet. Så da ble det dobbelt opp :)

Oppskriften til disse koselig sokkene fant jeg også hos Hjerte GO`H Design, oppskriften finner du HER

Så utrolig mange flotte ting den lille babyen fikk. Jeg er helt imponert.
Må forresten si at babyen sin oldemor (på pappen sin side, hadde, blant annet, strikket et flott babyteppe med nøyaktig samme mønster som jeg laget i babygenseren. I tillegg hadde hun sydd flotte "kluter" til å legge inne i teppet (eller gulpekluter) av en nydelig damaskduk som kom fra babyen sin tippoldemor. En prins eller prinsesse verdig.
Bare så synd at jeg ikke tok bilde av det.

Pyntet på bordene var hentet fra terassekrukken med Stemorsblomster som har blomstret helt fantastisk siden påske, sånn cirka. 

Nå får vi bare vente til midten på september før vi kan ønske den lille velkommen til oss :)

Hilsen en spent bestemor Anette :)

8 kommentarer:

 1. Så kjekt!
  Og september er ein flott månad å kome til verda i ;-)

  SvarSlett
 2. Det hørtes veldig hyggelig ut, og så nydelige ting du har laget! Det blir spennende å høre om de blir gutt eller jente etter hvert, og jeg ønsker dere masse lykke til! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. Så koselig med en slik overraskelse da(selv om hun kanskje hadde en aldri så liten mistanke)…og så mye fint hun fikk. Det hentesettet var bare helt nydelig. Lykke til videre med prinsen eller prinsessa:-)

  SvarSlett
 4. Gledelig, blir nok mye fint fra dine pinner fremover da .

  SvarSlett
 5. Ahhh så veldig fint kjære Anette. Ønsker dere masse lykke til.
  Fantastisk har du strikkt babysett, veldig hyggelig med festen... koselig beieugle :-)))
  klem til deg. Viola

  SvarSlett
 6. Mye flott - og veldig kjekk uglesak :) Ser den tradisjonen er blitt veldig populær her omkring også, spesielt blant de yngre nye mødrene. Det var ikke tema en gand da jeg fikk yngste mi for snart 5 år siden. Tidene forandres (og påvirkes) kjapt. Utrolig hyggelig for henne å få "overraskelse" igjen når det var hennes tur :))

  Nydelige plagg.. og det blir vel mye lekkert fremover også å se. Gratulerer, spennende tider i vente ;)

  Nyt kvelden!

  SvarSlett
 7. For en kjekk tradisjon hun har skapt og veldig gøy for henne at nå var det hennes tur. Så mye nydelig hun fikk. Hentetsettet du har laget er jo en drøm. Morsomt med uglebleien. Og tenk - gulpeklut laget av gammel damask! Det blir en spennende tid. Lykke til når den lille melder sin ankomst.
  Tusen takk for koselig hilsen hos meg. Vi var på Husfrua på Inderøy også:-) Dessverre fikk vi ikke ligge i et av de koselige rommene. De hadde konfirmasjonsfeiring den dagen. Vi spiste også i et nyere bygg. Så oppholdet ble ikke helt det samme. Vi skulle nok tatt Haaheim til slutt - for ingenting kunne overgå oppholdet der.
  Ha en fin august-søndag.
  klem

  SvarSlett
 8. Så fantastisk ;o) Hele festen må ha vært latter og glede fra ende til annen, og for noen fine gaver ;o) Lykke til som bestemor, igjen!! Klem

  SvarSlett