Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

onsdag 20. august 2014

Nesten katastrofe!

Hele familien har vært i aksjon i dette rivningsprosjektet. Med så god hjelp gikk det nesten helt smertefritt å rive vegger, tak og gulv. Men bare nesten :)

Men først, her er min flinke svigerdatter som også fikk gjøre det hun hadde aller mest lyst til, nemlig å knuse veggen og flisene inn til badet. For et smil :)

Her har vi fjernet mesteparten av veggene mellom stue, soverom og klesrom. Therese holder på med dusjhjørnet. Stolpen ved hodet hennes.........

.....ble fjernet. 
Plutselig hørte jeg en som sa: "Oj, det er en stålbjelke i taket her, jeg tror jammen meg at vi har fjernet en støtte til en bærekonstruksjon" Og det hadde vi. Jernbjelken har nok vært lagt inn da en del av badeveggen (som er bærevegg) ble fjernet tidligere. 
Med hjerte i halsen så jeg for meg at naboens bad rett over oss skulle falle ned. Eller i det minste få ødelagt flisene. 

Så da ble det en panikktelefon til snekkeren, som sporenstraks sendte en kollega for å hjelpe oss. Heldigvis fant vi en del av en trevegg som kunne stemple av (jeg har lært et nytt snekkerbegrep :)) bærebjelken. Så nå er situasjonen under kontroll og snekkerne kan stemple av en annen plass når den nye veggen kommer på plass.

Jeg måtte jo bekjenne våre synder til naboen etterhvert og be han kikke etter på badet sitt. Men lykken står den kjekke bi og heldigvis skjedde det ikke noe galt på badet hans. Puuhhh... for en lettelse :)

Og tilslutt måtte jeg lære meg å bruke drill og skru ned gipsplatene fra taket. Dvs. jeg skrudde ned én, det gikk hvis litt for sent og min sønn og svigersønn tok resten :) 

Bortsett fra et snev av panikkfølelse har dette vært gøy. Det har vært en flott opplevelse å ha så mange blide og kjekke hjelpere med på laget. De har gjort en fantastisk jobb og jeg hadde aldri klart det uten. 
Tusen takk, alle mine barn og svigerbarn!

Ha en fin dag, alle sammen!
Anette

7 kommentarer:

 1. God dag, Anette !
  Du er jamen modige ! Det ser rett og slett "basje" ut hos deg nå ! Trur heilt sikkert det blir fint og anvendeligt med tiden . Du har så god innsikt i det meste,og er en kunstner til å få det triveligt hos deg og rundt deg !!
  ØNSKER DEG ALL LYKKE TIL !!!
  Hilsen med klem fra Reidun.

  SvarSlett
 2. Oj det kunne vist ha litt litt vel spennende.... godt det ordnet seg.

  Gleder meg til fortsettelsen, ha en flott uke :)

  SvarSlett
 3. Skal si dere er tøffe. Godt det gikk bra :)
  God jobb videre.

  SvarSlett
 4. Godt de ikkje fekk taket i hovudet! Spennande med oppussing...

  SvarSlett
 5. Så bra du har en hær til å hjelpe deg! Dette hadde jeg aldri tort å prøve på en gang. Så tøff du er!
  Gleder meg til å se mer. Lykke til videre!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Hei kjære Anette det ser ut som du er en fin håndverker.
  Veldig fint at du har så mye help, så det er morsomt... håndverkere.
  Jeg krysser fingrene at alt blir som du ønsker. Og for oss i blogglandia spennend å se.
  Beste ønsker for deg og hilsen fra meg.

  SvarSlett
 7. Dette blir spennande å følgja med på. Godt du har mange hjelparar. De er jammen flinke :) Lukke til med jobbinga. Klem.

  SvarSlett