Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

torsdag 3. juli 2014

Vår perle i havgapet!


Vår perle i havgapet har vært i familiens eie siden 1970 og en antar at huset kan være bortimot 300 år gammelt. Mine foreldre levde det gode ferieliv her og brukte mye tid og kjærlighet på å sette det i stand og ta vare på det. (Disse to bildene er tatt av min bror for 7 år siden.)
Jeg kjenner ikke hele historien til dette huset, men 300 år rommer mye. Både på godt og vondt, vil jeg tro. Jeg har utolig mange gode minner fra somrene, påskene og alle helgene jeg har tilbrakt her opp igjennom årene.
De siste 7 årene har jeg eid huset sammen med min bror. Nå er det han som tar over, og jeg har brukt helgen som var til å rydde litt i hagen før overtagelsen.

 Villsauene har vært trofaste naboer. De har hatt nesten hele øya til disposisjon, men har trivs godt rett utenfor gjerdet hos oss. Det har vært fantastisk å våkne om morgenene til den trivelige lyden av brekingen deres når de roper og kaller på hverandre og på de små lammene.

Påsken 2012 hadde vi fantastisk flott vær de fleste dagene, her ser vi rett vest i havet mot Utsira. På klare dager ser vi faktisk helt ut til øya, selv om den ligger en times båttur fra Feøy.

En morgen våknet vi til snø ute. Fint det også, fyrte i ovnen og koste oss inne :)

En flott bukett påskeliljer vokser midt på plenen..

Tid til late dager i høyt gress har det også blitt, ikke alltid bare jobbing...

Arbeidshanskene har også fått kvile.....

Strandnelliken vokser vilt i hagen....

Men så ble det altså siste helgen. Himmelen var svart og tung og tordenet rullet godt over fastlandet. Vi ser rett over til Karmøy og Haugesund. En litt trist dag og hagen så litt trist ut også, synes jeg. Selv om jeg vet at jeg kan komme tilbake når som helst, så er det rart med det. Et kapittel til i mitt liv er over.

Mye tørke (mot normalt) har gjort plenen tørr og gul. Med så mye regn som det pleier å være her er den vanligvis frodig og grønn....

Det store piletreet gir god skygge for sauene når sola er på det sterkeste.

Tiriltungene er et vakkert syn der de vokser rundt på eiendommer. Disse var min fars så glad i. Han samlet frøbelgene og sådde frøene i hagen deres hjemme i byen. Og han fikk dem til å gro der han ville.

På kaien på Feøy har jeg stått mange ganger og ventet på skyss til byen...

Nå er snart min tid her over.... men jeg kommer kanskje på besøk igjen....

 På meg blir det byhelg, med middag ute med god venninne og kanskje en konsert. Skal bli fint det også :)

Ønsker alle en fin kveld og helg!
Klem fra Anette

7 kommentarer:

 1. For en perle! Må vel være vemodig og overlate til din bror, men du kan jo dra på besøk! Koselig méd villsauer, er visst noen her i bygda som også har. Kos deg ute på middag med venninnen din og ha en fin byhelg! Flotte bilder av eiendommen, og det er et hus med sjel i! Varm hilsen fra Eva

  SvarSlett
 2. Hei Anette! Ja, dette må ha vært et flott sted å tilbringe feriene, og jeg forstår godt at det er vemodig at den tiden er over, selv om du sikkert kommer til å komme på besøk! Jeg ønsker deg en flott sommer, og håper at du får mange fine dager! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. Sier som de andre- ja dette må være vemodig- men samtidig du kan vel fremdeles dra dit når det er din bror som eier det. Det er virkelig en perle :) Nydelige bilder og kjenner stemningen ved å se på de.

  Ønsker deg fine dager

  Sommerklemmer fra Monica

  SvarSlett
 4. Det er vakkert på Feøy, og jeg ville nå hatt meg en tur i blant. Om ikke annet for å mimre litt :)

  SvarSlett
 5. For en idyllisk plass! Godt å ha mange gode minner fra opphold her - og fint du kan komme på besøk innimellom! :-)

  SvarSlett
 6. Nå følte jeg at jeg kom rett inn i sjela di. Dette kommer til å bli et langt, godt kapittel i livets minnebok, og snart åpner det seg nye dører....

  Riktig god sommer fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Oj, for en perle! Skjønner godt at det er trist å ta farvel med dette vakre stedet. Men...så flott at det fortsatt er i familien - og at du sikkert kan bruke det så mye du vil ;-)

  Ønsker deg en riktig god søndag!

  SvarSlett