Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

søndag 5. august 2012

Deilig kyllingpizza!

Etter en hard uke med oversvømmelse i kjelleren, ørten telefoner til forsikrinsselskapet, pakking og andre nødvendige oppgaver er det endelig helg. Deilig:=) Nå er det tid for lørdagskos og yngste datter på besøk.
I kveld blir det mors hjemmelagede kyllingpizza.

Her er oppskriften min hvis noen har lyst til å prøve seg:

Pizzadeig:
2 dl hvetemel
1 dl sammalt grov hvete (evt. sammalt rug, smaker også godt)
1 pk tørrgjær
1 dl lunket vann
2 ss olje

Fyll:
1/2 løk og hvitløk ( så mye du vil, jeg bruker 3 - 4 fedd) surres i olje
1/2 kg kyllingkjøttdeig stekes sammen med
bacon i små biter.Krydre med 1/2 ss blandingskrydder

Bunnen smøres med pizzasaus,
et par tomater i skiver over fyllet,
krydre med oregano og basilikum,
ferdig revet mozzarellaost over.

Stekes på 220 grader i ca 20 minutter.

Enkelt og greit! Med en god italiens rødvin blir dette helt topp:=) Ville egentlig sagt at dette var mat til 2 - 3 personer, men i kveld var det akkurat nok til to:=)

Bon apetit!
Anette

                                                                                

2 kommentarer:

  1. Linn Østebø Ustad30. november 2012 kl. 18:24

    Både pizza`en og vinen var knall gode :D..nam nam.

    SvarSlett
  2. Det var meg og deg den gangen,ja.... koselig mor/ datter kveld :)

    SvarSlett