Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

torsdag 12. september 2013

Høst og tid for lys!

Etter en lang og aktiv sommer synes jeg det er godt når høsten kommer. Det er liksom litt lov til å ta det med ro. Jeg liker å tenke at jeg på en måte går i hi om høsten og vinteren.
Tid for kos, tid for håndarbeid og tid for å brenne lys. 

 En ny lyslykt ble til i sommer. Heklet i Safir ullgarn kjøpt på Sparkjøp. Glasset jeg har brukt er et lite Nora syltetøyglass.

Det skinner så fint gjennom mønsteret :)
Et lite tips for å få fint lys i lyslykter og andre telysholdere: bruk telys i plastholder. Disse er ikke alltid like lett å få tak i. Derfor bruker jeg plastholderne av og til om igjen. Tar vekk aluminiumsholderne og setter telyset over i plastholderen. Litt "putlete" kanskje, men vel verdt arbeidet.

 I kveld fant jeg fram et lys jeg fikk av min datter for mange år siden. Det laget hun av bivoks, plater som hun rullet sammen med veke inni.  Helt nederst under "mamma" er det et lite hjerte :) Kanskje jeg ikke skulle ha brent det, men tatt vare på det for alltid. Men så tror jeg at hun ville at det skulle brukes. I allefall har jeg nå foreviget det og samtidig hatt glede av å se det brenne vakkert :)

Og så en liten personlig tilståelse. Jeg elsker å våkne opp om morgenen, tenne mange stearinlys på soverommet, trekke gardinene halveis fra og nyte dagslyset som kommer gradvis.  
Derfor har vi lagt oss til en rutine hver morgen når vi skal på jobb: vekkerklokka på 05.45, sette på kaffen, tenne stearinlys og så drikker vi vår kaffe på senga fram til vi står opp ca 06.45 for å gjøre alt det vi må gjøre før vi går på jobb.

Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å starte dagen på :) Det gjelder om å innrette seg på beste måte og nyte livet, tenker nå jeg :)

Ønsker alle mine bloggvenner herlige høstkvelder og morgener!
Anette8 kommentarer:

 1. Så trivelig morgenstund dere har da! Nydelig lyslykt, og kjempekoselig mammalys;) Kos deg utover høsten.

  SvarSlett
 2. Så koselig med det mammalyset og den flotte lykta du har laget. Jeg elsker kaffe på senga jeg også, før jeg står opp, men du verden så koselig dere gjør det med lys og en rolig start på dagen. Nyt kvelden! Klem fra Nina

  SvarSlett
 3. Kjempefin lyslykt! Levende lys er det beste med høsten :)
  Ha en fin ny dag i morgen.
  Klem

  SvarSlett
 4. Nydelig lyslykt;) og superkoselig "Mamma"-lys. Kaffe på senga er hverdagsluksus og jeg er heldig å få det hver dag mannen skal ut før meg;) og i helgene;)

  Det er viktig å kose seg;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 5. Imponerende med en slik rolig og koselig start på dagen! De fleste har der vel rimelig hektisk før de skal ut av huset om morgenen. Enig med deg: Det er viktig å kose seg, nå!

  Riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 6. Høres ut som en herlig tilståelse og det syntes jeg dere skal fortsette med :) så koselig og så fine lykter :) Svigerdatteren min kan hekle slike- så jeg venter på at en skal dette min vei !


  God helg

  Smil og klem Monica

  SvarSlett
 7. Så flink du er til å gjøre det koselig og stemningsfylt rundt deg -og dere!
  Flott trekk til lysglasset -og så koselig med mamma-lys!
  God helg til deg!! :-)

  SvarSlett
 8. Ååååå, så utrolig koselig morgenstund dere har! Det er det jammen meg ikke ofte man hører om. Ja, at man tar seg tid til sånne ting. :o)
  Flott lyslykt med nydelig mønster. Takk o' pris for høst og levende lys. Og noen prosjekt på pinnene c,")
  -Anne-

  SvarSlett