Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

tirsdag 28. juli 2015

Et lite mysterium!

Noen som kan hjelpe meg å finne svar på hva dette er?
I vår da jeg plantet frø av erteblomster så jeg at et av frøene spirte før de andre og vokste i en farlig fart og var helt annerledes enn de andre.

Plantet den etterhvert for seg selv i en krukke for å se hva det ble av den.

Sånn er den blitt nå. Den står ved siden av erteblomstene. Den har også tråder til å feste seg med, så det er en klatreplante. Den har fått to små, nydelige blomster.

 Blomsten har ikke lang stilk som erteblomsten, den sitter rett på hovedstilken i overgangen til bladet.

Blomsten er kun et par centimeter lang og aldeles nydelig.

Jeg håper at jeg kan samle frø til høsten som jeg kan så til neste år. Men det hadde vært kjekt å vite hvilken plante det er. Hvis noen vet det, setter jeg stor pris på å få en tilbakemelding. I mellomtiden koser jeg meg med den vakre lille...... :)

Ha en fin tirsdagskveld, alle sammen!
Anette

søndag 26. juli 2015

Rosa ble grått!

Ja, det var de rosa stolene da. Som jeg var litt skeptisk til. Og mine bange anelser slo til.  

Her med bare et lag grunning.

Fargen ble den samme som når du knuser blåbær i melk. En slags rosa-lilla. Fin nok den, men ikke den rette for meg og mine gamle stoler. 

Så da var det på`an igjen..... Litt tid i tenkeboksen og konferering med min datter, ble enden på visa Skagegrå. Samme farge som på veggene mine, og det ble faktisk ganske fint. Helt rolig, veldig lyst, men ikke kvitt. Og ikke minst varm, for det er litt rødt i den.

I stedet fant jeg sitteputer på Kid som hadde samme blåbærrosa farge som stolene i utgangspunktet hadde. Ser litt tamme ut her på bildet, i virkeligheten er de hakket mørkere. Mobilkameraet gir ikke akkurat optimal fargegjengivelse.

Ble heldigvis fornøyd til slutt, selv om mitt "spreke" fargevalg ble litt for sprekt. Og at jeg er fornøyd, det er jo det viktigste :) Og kjekt at mine ca. 25 år gamle kjøkkenstoler kom til heder og verdighet igjen.

Ha en fin søndag!
Anette


onsdag 22. juli 2015

Ut og plukke blomster!

Ingenting slår sommerblomstene som vokser vilt, og som er helt gratis å plukke med seg.
På søndag plukket jeg noen av dem... med mitt mobil-kamera. 
Disse varer evig :)











Ha en fin dag!
Anette


tirsdag 21. juli 2015

Tre dager - tre årstider!

Årets fjelltur, fra Finse til Flåm. har bragt oss gjennom de tre årstidene, vinter, vår og sommer. 

Her er vi ved Klemsbu, ca. 1600 m.o.h. (og ca. midt mellom Finse og Geiterygghytta). På snø og med tåka tungt over oss gikk vi opp her forrige fredag. Periodevis var det vanskelig å se hvor vi gikk, men med en kart- og kompasskyndig danske gikk det heldigvis bra. Turen som vi hadde tenkt å ta opp til St. Pål, (1694 m.o.h.) kunne vi bare glemme. Her ville vi ikke kunnet se noe i det hete tatt.

Vel framme ved Geiterygghytta etter ca 7 timer på vandring. Gjett om det smakte med en kald en... :) Her lå snøen bare flekkvis og derfor litt lettere å gå her.

Her var våren på frammarsj. Sauene beitet med muntre bjeller rundt halsen og masse blåbærkart så langt øye kunne rekke. Skulle gjerne kommet tilbake her litt senere på høsten.

Denne skjønne karen traff jeg et lite stykke fra Geiterygghytta. En nysgjerrig liten røyskatt som smatt rundt beina mine og som var veldig selskapssyk. Ikke mye redd denne karen, nei, og jeg fikk tatt mange flotte bilder av han.

Turen ned til Østerbø gikk gjennom et vårlig landskap, med gåsunger på trærne og rikelig med smeltevann i elvene. Vanskelig å komme over enkelte plasser. Like ved Østerbø fant jeg denne flotte planten, men vet dessverre ikke hva den heter.

På Østerbø, som ligger i hjerte av Aurlandsdalen, overnattet vi også. Ca. 150 meter fra Østerbø Fjellstove ligger en fjellkirkegård. Den ble brukt fra 1859 til 1911. De som jobbet og ryddet jord her ble gravlagt her. På monumentet som er reist innforbi den vakre steingarden, så jeg at ikke mindre enn fire barn ble gravlagt samme år som de ble født.
Før fjellfolket fikk sin egen kirkegård, måtte de frakte liket

fredag 10. juli 2015

Endelig ferie!

Endelig ferie! Som jeg har ventet så lenge på, som vi alle venter så lenge på. Plutselig er den her. Og plutselig er den over... Vel 4 uker er i mellom og disse ukene skal nytes. Første uke er late dager og småprosjekter som jeg har gledet meg til å begynne på. 
Bland annet skal disse gamle kjøkkenstolene, som jeg har hatt siden slutten på 80-tallet, males. 

Hvilken farge det skal bli? Av alle farger har jeg valgt rosa, og jammen meg er jeg spent på et sånt vågelig valg. Planen er at den skal være litt gammelrosa, så får vi nå se :) Pr. i dag er de bare grunnet med hvit grunning. 

.....litt markblomster hentes inn hver dag nå når vi kan fråtse i de skjønneste blomster, fritt tilgjengelig for alle :)


......gamle bøker hentes fram, som jeg aldri har hatt tid til å lese, men som er anbefalt på det varmeste:

"Sabina" er Karsten Alnes sin roman om  den russiske jødiske psykiateren Sabina Spielrein som levde fra 1885 til 1941. Hun var en betydningsfull vitenskapskvinne som øvde innflytelse på Carl Gustav Jung, Sigmund Freud, Jean Piaget og flere andre. Spennende kvinnehistorie.

I kveld skrives pakkeliste til sommerens fjelltur som går fra Finse, over St. Pål og ned Aurlandsdalen. På søndag setter vi oss på toget og lar det stå til. Og satser på at det ikke er alt for mye snø i fjellet :)

Ønsker alle en fin juli-helg!
Anette