Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

torsdag 31. mai 2012

Blomster i et spann!

I dag tok jeg med hjem en flott bukett blomster fra hytta vår.  De sto så fint og blomstret ved det gamle huset. Det er litt synd at vi ofte ikke er tilstede på hytta når det blomstrer som vakrest. Så derfor ble de tatt med hjem. Plassert i et gammelt melkespann kom de helt til sin rett.

Sommersvibler, skyggesildre og filtärve. En vakker bukett som skal nytes. Forhåpentligvis lenge:=)

Ha en fin kveld!
Anette                                                                       

onsdag 30. mai 2012

Ny Ramme!

Som jeg skrev tidligere kjøpte jeg en flott ramme på Fretex sist jeg var innom. Aldeles praktfull synes jeg. Men fordi den var svart og siden rammen var så kraftig i seg selv syntes jeg nok at den ble litt "tung".
"Er det noe problem, da?" spurte min praktiske mann. "Det er jo bare å male den!"


Som sagt, så gjort! Rammen ble spraymalt noen strøk med Spraylakk, hvit silkematt. Superenkelt å bruke. Og sånn ble den tilslutt:
 

Jeg er kjempefornøyd med resultatet! Rammen ble romantisk og det var hensikten. Den skjønne jenta på bildet må nok dessverre bytte plass med bryllupsbilde vårt. Nå begynner det å nærme seg halvannet år siden vi giftet oss, så det er kanskje på tide at vi kommer i glass og ramme:=)


Anette
                                                                                  
                                                                                   

mandag 28. mai 2012

Å være underveis!

Torsdag før pinse var vi på Feøy. Har sikkert sagt det tidligere, men dette er en perle i havgapet. Vi var bare ute på dagstur for å se etter hytta og for å klippe plen. Været var aldeles nydelig og dagen fantastisk. Men turen ut var også en opplevelse

Klokken er 08.57 på kaien i Smedasundet. Vi venter på Røverbåten som skal ta oss med ut til Feøy.  Været viser seg absolutt fra sin beste side.  

  Tidelig på morgenen, men allerede masse folk på kaien.

Vakre perler ved Smedasundet.

Ingen tvil om at Haugesund er en maritim by. 

Verdens største vikingskip er under bygging på Vibrandsøy. Det er det ikke mange ukene til det skal sjøsettes. Nå settes skipet inn med tjære, den vidunderlige lukten kjentes godt da vi dro forbi.

Havet var fantastisk, mer speilblankt enn dette kan det ikke bli.

Så vakkert og ubeskrivelig. Å være underveis er like viktig som målet og verdt å nytes. Det gjorde i allefall vi. Og en trenger ikke alltid dra så langt.  
Det ble en uforglemmelig dag!
Anette                                                                                                                                                                                                                             

torsdag 24. mai 2012

Mitt oppussingsprosjekt!

For noen uker siden var vi på visning på et gårdsbruk i en av nabokommunen. Litt for nysgjerrighet og litt for kanskje å finne en drømmeplass på landet. På denne gården lå det et gammelt verneverdig jærhus. Og i dette koselige huset fant jeg et par gamle og sjarmerende senger med store gavler og fine utskjærninger. Nostalgiske senger som jeg husker at mine besteforeldre hadde. Nå ble det riktignok ikke noe kjøp av eiendom denne gangen. Men frekk som jeg av og til kan være spurte jeg kona på gården om vi kunne få kjøpe sengene, sammen med en kommode som hørte til. Og det fikk vi:=)

 Nå er møblene kommet til hus (men ikke inn...), demontert og satt inn med mottmiddel. Det viste seg i dagslys at det var en del av dette utøyet. Så får vi se om jeg klarer å bli kvitt det. Litt småskader var det også og jeg er spent på om jeg klarer å fikse dette.

Her er speilet som skal stå oppå kommoden. Det kan vippes i den posisjon du ønsker.  

                                                                                  





Nå er jeg ikke helt sikker på om jeg vet helt hva jeg har begitt meg ut på. Men det får tiden vise. Får jeg det til skal dere få se resultatet. Tror jeg må ønske meg selv lykke til.........:=)

Anette  

mandag 21. mai 2012

Min store fortvilelse!

I disse dager når sola skinner begynner de flittige naboene mine å pynte i hager og på terasser. Krukker og bed er nyplantet, terassegulvene skinner, plenen strutter av lysegrønn energi. En fryd for øye, rett og slett. Og så kikker jeg innom noen av de bloggene som jeg følger litt med på. Igjen, hva ser jeg? Jo, skrytealbum av velstelte hager og terasser, stemorsblomster og all slags kreative løsninger som gjør uteplassen til det mest trivelige stedet på jord.

Så går jeg ut på min egen terasse. Og blir rett og slett litt deprimert. Krukkene står akkurat slik de gjorde for to år siden, med ganske så døde planter i.  Må jo nevne av i fjor var det så mye kald nordaving at vi faktisk ikke brukte terassen i det hele tatt.
Eføyen vokser vilt og uhemmet inn gjennom leveggen.................

Malingen flasser av i store flak...................
                                                                                 
 Hva som befinner seg her? Ja, si det....................

Terassebeisen er ganske sliten......................                                                                                                                                                   
 Men...... hvis jeg bare ser det litt på avstand ser det ikke så helt gale ut.

Alt snakk om å ha fokus på de små og nære ting  kan en av og til bare glemme. Vi må se stort på det, så ser vi ikke de irriterende detaljene.
Når alt dette er sagt, så skal det også sies at min mann har gjort en kjempejobb i dag. Han har spylt og rengjort terassen. Og til høsten planlegger vi å rive den og bygge ny. Da skal den nok bli som en terasse fra hagemagasinene.... tror jeg:=)

Ha en fortreffelig tid framover på terasser og i hager, blandt vakre blomster og ugress!
Anette

søndag 20. mai 2012

Fotoshoot i Djupadalen

Barn på tur er gøy! Å fotografere barn på tur er også gøy, det gir mange vakre og uforglemmelige øyeblikk.
Her er noen bilder fra vår fotoseanse sammen med Sol i Djupadalen på fredag.
På vei til HIL-hytta......
Bestefar er ivrig fotograf......
Det gjelder om å få med seg alt......
Tidlig krøkes den som god fotograf skal bli......
Ble det noen bra bilder da...?
En liten og sliten modell må ha litt påfyll....
Kos dere i det vakre vårværet, med og uten fotoapparat:=)
Anette

lørdag 19. mai 2012

Gjenbruk!

Tidligere i uken var jeg en liten tur innom Fretex. Alltid like spennende å se hva jeg kan finne av små skatter og alltid gøy å kunne bruke det som andre ikke ser verdien av. Denne gangen kom jeg hjem med en florlett gardinlengde, et fint sjerf, en vakker mørk ramme og en pose med 300 gr. herlig ullgarn. Tilsammen betalte jeg kr 99,-. Ikke verst det:=)

Skjerfet ble duk/ løper til spisebordet:











.....og gardinen ble duk til salongbordet:     
 
 








Rammen skal males, men hva garnet blir til får tiden vise..... det får dere se etterhvert:=)     

Ha en flott helg, alle sammen!
Anette                   

mandag 14. mai 2012

Små øyeblikk av lykke!

Det er ikke alltid de store tingene som gleder meg. En kopp varm te på senga før leggetid, levende lys...... Ja, da kjenner jeg meg lykkelig:=)


Den romantiske rosekoppen ble for øvrig med hjem fra København. Kjenner at jeg kommer til å elske den:=)

God natt, alle sammen!
Anette                                         

søndag 13. mai 2012

København for livsnytere!

Å tilbringe en helg i København er ikke det dummeste en kan gjøre. En pulserende og levende by som gir meg stadig nye opplevelser, selv om jeg reiser igjen og igjen. Vi planlegger ofte noe av programmet og resten tar vi på sparket. København skuffer aldri, selv om værgudene ikke viser seg fra sin beste side. Jeg blir bare aldri lei av denne byen. Denne turen tok jeg sammen med min eldste datter. Det ble som alltid en deilig opplevelse. Her er noen tips til deg som har tenkt deg en tur.........
I Nyhavn finnes mange gode restauranter. Her prøvde vi for første gang Cap Horn. Denne plassen hadde nydelig mat, hyggelig betjening og koselig atmosfære. I allefall inne... Ute kan det være kaldt på denne tiden.
Kanskje litt lite middag på tallerken, men da fikk vi jo en god grunn for å spise en deilig dessert :=) Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Så godt at jeg glemte å ta bilder inne...........

Et godt alternativ til overnatting er Admiral Hotel som ikke ligger langt fra Nyhavn. Det tar bare noen minutter å gå dit. Et hotell jeg har brukt iallefall de tre siste gangene jeg har vært i København. Opprinnelig var det pakkhus for korn og ble bygget 1787. Det gamle tømmeret i bygningen er tatt vare på og blir en viktig del av interiøret både på rommene og ellers i bygningen. Her er det virkelig atmosfære...









Trenger du noen timer med ren nytelse for kropp og sjel? Ja, da kan jeg anbefale Ni´mat Spa. Det ligger sentralt i København, i nye og lekre omgivelser på Hotel Kong Arthur. Her kan du velge og vrake i østens beste spabehandlinger, og nyte varm urte- og krydderte i velværeavdelingen etterpå. Jeg har vært her noen ganger før og denne gangen valgte vi Østens silkehender, en behandling hvor kroppen ble massert og peelet med silkehansker før den ble smurt inn med sjasmin. Opplevelsen kan ikke forklares, den må oppleves.....
 










Lunch på Kafè Paludan i Fiolstredet ble for oss en ny og vellykket opplevelse mellom tusenvis av gamle bøker. Med masse folk ble det intimt og koselig og maten var virkelig god.
 








Og tilslutt måtte vi jo spise på "Det lille apotek". Også en av plassene jeg bare må innom hver gang jeg er her i byen. Opprinnelig var det apotek, men i 1720 ble det omgjort til spisested. Det skal visstnok være København`s eldste. En 
ubeskrivelig atmosfære i små rom, lavt under taket og med antikt interiør. Blyinnfattede vinduer med påmalte skogguder og nakne nymfer.... utrolig vakkert. Her er det rimelig å spise og en får mye mat for pengene. Men det kan imidlertid være litt vanskelig å få plass til desserten:=)
                                            
Frister noe av dette? Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.

God tur!
Anette

onsdag 9. mai 2012

Resteveske!

Jeg elsker å strikke, sy og hekle. Stort sett gjør jeg meg ferdig med ting og tang. Noen ganger kan det imidlertid gå år og dag før det blir ferdigstilt. Av og til må jeg bare ta meg sammen. Nå har jeg ryddet i gamle hekle- og strikketing som har blitt liggende noen år. Bestemte meg for at minst en ting skulle bli ferdig. For ca fem år siden heklet jeg bestemorsruter av restegarn som skulle bli en veske. Fór ble også kjøpt inn. Den ble gjort ferdig i går. Tok ikke lange stunden før den var montert. Skjønner ikke hvorfor det ikke har blitt gjort før.....

















Men, nå er den ferdig og sånn ble den. Litt maritim med fisk i fóret.
Kanskje jeg skal bruke den hvis jeg blir invitert på seilbåttur:=)...
eller kanskje jeg bare skal bruke den til å ha håndarbeid i?
Ja, ja.... den ble i allefall ferdig. Ikke verst bare det.

Anette

mandag 7. mai 2012

Vakkert porselen!

For noen uker siden døde min tidligere svigermor, Liv. Selv om det er ca 25 år siden det familiforholdet opphørte, hadde vi god kontakt, om ikke så ofte. Hun var en ivrig samler av porselen og spesielt var hun glad i Kongelig Dansk porselen. For noen år siden fikk jeg en skål som hun ville at jeg skulle ha som minne etter henne. Må innrømme at den har stått i et skap fram til nå. Har nok tenkt at den ikke er helt min stil. Men her en dag tok jeg den fram og studerte den litt mer nøye. Min smak har nok endret seg med årene, nå synes den er utrolig vakker.
Dette mønsteret som heter Musselmalt er et av Den Kongelige Porselensfabrikkens mest kjente, og første. Dekoren er håndmalt og har kinesisk opprinnelse. Blomstene er inspirert av krysantemum. Denne skåla har i tillegg helblonde, dvs små huller øverst. Visste du at for å male en tallerken trengs mer enn 1100 penselstrøk?! Ikke rart at det er dyrt å kjøpe nytt. Nå skal denne få lov til å stå framme hos meg. Til minne om Liv!

Anette

søndag 6. mai 2012

Endelig jordbær!

Endelig ble det jordbær på meg. Selv om de ikke var norske, var de faktisk riktig så gode. Egentlig kjøpt inn for å brukes til pynt på suksesskaka som jeg har laget et par av nå i konfirmasjontiden til venner og familie.
Denne laget jeg til min kjære niese, Elly, sin konfirmasjonsdag som var i går. Ikke spesielt vakkert pyntet, men du verden så god. Kombinasjonen av den søte kremen og de friske jordbærene er bare helt himmelsk. Kan anbefales på det sterkeste. Nam, nam....
Gaven til Elly ble pakket fint inn i lilla papir og pyntet med egenprodusert rose festet med silkebånd. Kjekt å gi bort gaver med personlig preg, synes jeg. Både den og kaka falt tydeligvis i smak hos konfirmanten.

Anette

fredag 4. mai 2012

Kvinners selvbilde

På min forrige arbeidsplass hadde vi en stor oppslagstavle på toalettet. Der ble det hengt opp mangt og mye, både til glede og ettertanke. Et toalettbesøk ble et lite fristed, med posiv egentid og mulighet for refleksjoner. Her er noe av det jeg fant på tavla.

Kvinners selvbilde.
3 år:     Hun ser seg i speilet og ser en dronning!
8 år:     Hun ser seg i speilet og ser Askepott
15 år:   Hun ser seg i speilet og ser en Stygg Stesøster (Mamma, jeg kan ikke gå på skolen når jeg ser sånn ut!)
20 år:   Hun ser seg i speilet og ser "for tjukk/ for tynn, for kort/ for lang, for rett/ for krøllete" - men bestemmer seg for å gå ut likevel.
30 år:   Hun ser seg i speilet og ser "for tjukk/ for tynn, for rett/ for krøllete" - men finner ut at hun ikke har tid til å fikse det, så hun går ut like.vel.
40 år:   Hun ser seg i speilet og ser "for tjukk/ for tynn, for kort/ for lang, for rett/ for krøllete" - men sier til seg selv "jeg er i det minste ren", og går ut likevel.
50 år:   Hun ser seg i speilet og ser "jeg er", og går dit hun har lyst til å gå.
60 år:   Hun ser seg i speilet og minner seg selv om alle de som ikke kan se seg i speilet lenger. Hun går ut og erobrer verden.
70 år:   Hun ser seg i speilet og ser visdom, latter muligheter. Hun går ut og nyter livet
80 år:   Hun gidder ikke se. Hun putter på seg en lilla hatt og går ut for å ha det gøy med verden.

Ukjent

NB! Jeg skal i konfirmasjon i morgen. Har ingen idè om hva jeg skal ha på meg, om jeg har strømpebukse eller sko jeg kan bruke. Hjelp! Tror jeg bruker 80 år`s varianten i morgen:=)
God helg, alle sammen!
Anette

onsdag 2. mai 2012

Om å se skogen for bare trær!

Det er ingen tvil om at Norge gror igjen. Bøndene har ikke mulighet til å vedlikeholde kulturlandskapet. Og myndighetene har ikke helt evnen. Vi kan godt ønske oss at mye av skogen i Norge kunne vært fjernet. Men det kan ta sin tid. I mellomtiden får vi nyte det vi kan nyte mens vi har den. Det er mange vakre motiver rundt omkring. Disse bildene er fra byheiene rundt Haugesund, tatt i dag og i går.